torsdag 13 augusti 2009

Okej nu har han gjort det igen!


På bilden: Karl cyklar downhill i Åre. Samma år som vi träffades!
______________________________________
Han är så rolig min kära sambo. Nu har han varit så där knepig igen som han var den där gången då jag berätta om städningsincidenten. Har sagt åt Karl att han måste ta sig lite tid till sina fritidsintressen som exempelvis cykla downhill. Nu när jag har börjat åka till stallet igen så känner jag hur otroligt viktigt det är med egen tid. Och det gäller oss båda. Det var lite svårt att balansera alla ingredienser i livets soppa när Oliver var liten. Men nu börjar han bli så stor att det räcker med att en förälder, eller bestemor och bestefar, ser efter honom under en längre tid. Vi har väl helt enkelt blivit så rutinerade föräldrar att vi inte behöver vara två som passar på Oliver 24 timmar om dygnet. Så jag sa till Karl; -Kan du inte ta dig tid och åka iväg och cykla lite downhill? Nej det kunde han alltså inte göra. -Varför då? frågade jag. Oliver och jag klarar oss väldig bra själva det är bara att sticka iväg. Men nej, nej så enkelt ska ni inte tro att det är. Lyssna nu, så här svara han. - Nej det är inte det. Men om jag ska åka iväg och cykla då måste jag ju laga cykeln. Så avbröt jag honom i vanlig ordning. Det är en dum ovana jag har. Jag avbryter nästan alltid honom när han ska berätta något. Vilket fall som helst så sa jag till honom att det kan inte vara så mycket kvar att göra på cykeln eftersom han nästan gjorde den klar i slutet av förra sommaren. Nej det var ju sant men så var det ju en sak till som måste göras innan han kunde börja laga cykeln. Han måste först städa och göra iordning garagekällaren! Fattar ni?! Det är ju nästan helt sjukt att tänka så. Innan han cyklar så måste han laga cykeln. Det fattar jag ju. Men att han skulle behöva städa iordning garagekällaren innan det?! Det är ju bara psykopatvarning att tänka i dom banorna =). Å det mina kära vänner, det kommer att ta tid att städa garagekällaren för när jag hade fått nog av att bo hos mina kära svärföräldrar och ville ner i lägenheten så tog jag bara allt skräp och skit som låg i lgh och bokstavligt talat slängde in i garagekällaren. Så ni kan ju tänka er hur det såg ut därinne när jag var klar=O Men man ska inte undervärdera en man som vill något. Han är nu i full gång! Har röjt och kört massor med skräp till skroten och har fått upp verktyg på väggen och börjat sorterat skruvar. Så jag hoppas att han snart kan lägga projektet städa garagekällaren åt sidan och göra klart cykeln så han får ta sig en sväng innan snön kommer igen.

Viktkoll med Oliver!

Vi gick ner på helsostation/BVC i tisdags för att mäta och väga min lilla ögonsten. Det var alltså dags för tio månaders kontrollen. Kan ni fatta att det redan har gått tio månader? Tiden bara springer iväg! Allt såg bara prima ut! Han väger nu 9240 gram och är 73 cm lång. Huvudmåttet har gått upp till 44,4 cm och även det såg bara fint ut på BVCkurvorna. Min fina välutvecklade pojke;) Vi höll dock på att stryka med när vi skulle gå tillbaka upp på Tranby. Det är alltså ganska brant i ca 45 minuter promenad rätt upp och så fick vi gå i stekande sol. Pappa Karl nu MÅSTE vi verkligen skaffa den där Volvo V50 som du hela tiden pratar om!

Hon är helt sjukt bra

Vår instruktör Kady, jag säger bara WOW, vilken ryttare! Igår skulle Kady gå igenom hur man förlänger och förkortar de olika gångarterna över bommar. Vi bestämde att bästa sättet för att vi verkligen skulle fatta hur man gör det rent praktiskt var att hon red och visade hur det skulle se ut. Å hon kan rida hon! Hon red denna häst ställd åt ett håll medans han gick åt ett annat, på tygel i volter, i förkortad och förlängd, skrit, trav och galopp. Allt detta med i princip slappa tyglar! Hon släppte handen och klappa om hästen och den bara fortsatte och gå lika fint som innan. Det är ju bara helt sjukt bra! Jag fattar det inte! Hur gör du Kady?? Jag sitter på den stackars hästen och jobbar mig svettig och så händer det, vid något tillfälle att jag råkar göra rätt och när jag ska böja mig fram och klappa för belöning så bara tappar hästen min all hållning som den ev har haft. Hahaha det är så orättvist. Jag vill vara lika duktig som dig Kady! Men det kommer mera. Hon skulle visa oss vilken skillnad det är när hästen går i förkortad eller förlängd gångart. Så hon satte upp två bommar med 15 meters avstånd mellan varandra och galopperade emellan dem och räknade galoppsteg. I förlängd galopp tog hästen fyra galoppsteg och i förkortad galopp fick hon honom ner i sån liten galopp så vi kunde räkna sju galoppsteg mellan samma avstånd på bommarna. Åh vad jag längtar till Trico kommer till mig. Vi ska öva och öva och bli så duktiga på detta!

onsdag 12 augusti 2009

Det blir bättre och bättre

I dag känns det lite bättre men igår kväll efter ridtimmen kändes det som om jag hade så ont så jag skulle få feber! Var helt varm i kroppen och min kära sambo var inte sen att påpekat att jag såg sjuk ut när jag kom hem =) Jag fick jobba, det vill jag lova! Igår började vi med teori och gick igenom hästens extriörer, mycket intressant. Lärde mig massor som man ska tänka på när man köper häst bla. Efter det hade vi ridtimme och tränade på att ställa hästen i volter. Superlätt i teorin, hysteriskt svårt i praktiken. Det gick mot förväntan väldigt bra, jag red en helt ny häst på ridskolan som ingen hade ridit. Stackarn har inte ens ett namn än. Han var ganska otränad, som jag, dåligt med muskler också som jag. Men som de flesta hästar, gjorde sitt yttersta för att vara sin ryttare till lags. Tyckte att vi fick till det riktigt fint till slut. Jag lyckades samla upp honom fint på tygel och ställa honom inåt ända till jag blev helt slut och började tappa kontrollen över mina sänklar och händer =) I dag ska vi träna på att korta och länga i de olika gångarterna samt gå över bommar i de olika gångarterna. I olika tempo men bibehålla samma takt! Låter lätt va? Men som jag brukar säga. Lätt i teorin, svårt i praktiken.

tisdag 11 augusti 2009

Aj min arma kropp

Igår var jag på intensivkurs på min ridskola på Linnesvollen. Vi har en superintstruktör så idag kan jag knappt röra mig! Vi är en ganska liten grupp som går en intensivkurs med ridning och teori. 12 personer som är uppdelad på två grupper så gissa om vi fick jobba igår. Kady fråga om det var någon som var tränad under sommaren och jag svarade inte, utan tänkte rått att det kommer hon att se. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! SE?! Fy tusan så mör jag är idag! Till och med igår kunde jag knappt lyfta armarna och orkande knappt gå till bilen. Det är verkligen en sak att rida hemma och flänga runt ute i skolen och en helt annan sak att rida för en instruktör! Men det känns underbart uppfriskande att ha träningsvärk! I dag ska jag få rida en helt ny häst som har kommit till ridskolan. Jippi! Mindre jippi är dock att Kady inte har fått tid att pröva den sen den kom till ridskolan så hon vet inte alls hur den fungerar Hoppas, hoppas hon har hunnit tagit en tur idag innan vi kommer vid femtiden=)

måndag 10 augusti 2009

Se på min fina tjej som ska komma till mig snart!


Jag längtar så tills jag ska få ha dig hos mig och få mysa och ordna med dig. Det ska bli så roligt att lära känna dig gumman! Tack Nathalie och Lisa som är så snälla och släpper henne till mig! Jag är så lycklig!

Att jag hinner läsa böcker!

Nu har jag läst ut Åse av Denise Rudberg! Jag fullkomligt älskar hennes böcker! Snälla Denis kan du inte skriva flera böcker!
___________________

Har även avverkat Sjöjungfrun av Camilla Läckberg. Den var så sjukt spännande. Jag har blivit så uppslukad av hennes böcker så jag tvinga min sambo att köra inom Fjällbacka på väg hem från Göteborg med en skrikande unge i bilen. Jag ville så gärna se stället som jag blivit så känt med i min fantasi =) Jag skrek av glädje när Läckberg var på Nyhetsmorgon och prata om sin nya bok. Camilla du har räddat min mörka höst. Tack! Ser verkligen framemot att få krypa upp i soffan med den i höst.

En riktigt tuffing

Vi har alltså fått en sjövild liten son men tuff som tusan! Igår var vi var på dop för Markus. Karls syster Kristin och hennes man Alexander döpte sin yngsta son igår. Vilket kalas det var sen då! Kristin är bara sååå duktig på att laga mat! Innan maten satt Oliver på golvet med pappa och lekte. Han har ju inte helt kontroll än så plötsligt fallt han ner och slog huvudet lite löst i tvbänken. Så Karl tog upp honom och krama om han lite så slutade han gråta nästan med en gång och då satte Karl ner honom på golvet igen. Då var han lite gnällig och verkade fortfarande lite ledsen så karl tog honom och gav honom till mamman sin för lite kos. Då såg vi att han hade ramlat och slagit sitt lilla, lilla huvud på en kant. Han hade fått ett blåmärke med ett sår inuti. Åh mitt lilla hjärta! Han är så tuff! Gråter nästan inget trots att det måste gjort jätteont! Det var hans andra blåmärke i livet =) Första fick han för cirka en månad sen när han låg på golvet och tappade en bok på pannan och fick sig ett ordentligt blåmärke mitt mellan ögonen =) Måste passa noga på honom framöver!

Första tanden!

Har ju helt glömt att berätta att Oliver har fått sin första tand! Kom någon gång i slutet av förrförra veckan. Så nu har han börjat med tandborste och det är ju bara fullkomligt supert! Han älskar att borsta tänderna synd bara att inte hans pappa också gör det=) Det är alltså fullt krig hemma hos oss på mornarna och kvällarna nu. Jag må tjata på pappa Karl att han ska borsta tänderna BÅDE på morgonen och kvällen å slåss med Oliver för att han ska lämna ifrån sig tandborsten, både på morgen och kvällen=) Det kliar nog såååå skönt att b0rsta med den skulle jag tro!

Bakvecka

Oliver och jag hade fullt upp föra veckan vi bakade först bröd till honom. Det innehåller bara olika mjölsorter, havregryn och lite vatten.

Olivers bröd
____________

Sen badade vi Anisbröd till mamm, pappa, bestemor, bestefar och tante Kine. Å eftersom bestemor har stickt åt Oliver lite söt bröd emellan åt så tycker han att det är pest och pina och behöva äta sitt grova bröd. Så just nu sitter han och tittar på mig och gråter för att jag äter anisbrödet och han får äta det grova brödet.

Anisbröd
__________

Vi avslutade veckan med att baka en supergod Mjuk pepparkaka med Lingonsylt. Det blev populär! Nu ska vi se vad vi ska baka denna vecka=)

Pepparkaka med Lingonsylt - Mums!
___________________________

Det bara explodera!

Det är så otroligt spännande att ha barn. Det lilla minsta är som en världshändelse. I lördags morse bara exploderade vår lilla sons utveckling. Det är så häftigt! Karl Erik låg på soffan och vila sitt onda huvud medan jag lagade frukost. Vi hade nämligen ätit mångder av olika skaldjur uppe hos May Britt och Per med Kine och lyckats få i oss fyra flaskor vin och några öl. Så ni förstår säkert att min kära sambo inte mådde så bra. Lilla Oliver kände sig uttråkad på golvet och ville få uppmärksamhet av sin, otroligt coola pappa så han tänkte att jag får väl resa mig så blir det kanske lite fart i den där sega gubben. Så han tog tag i soffan och reste sig upp! Snacka om att det blev fart i oss! Vi hurra och jubla! Puss och krama! Oliver fick den uppmärksamheten han ville. Han fick lite mer smak av all uppmärksamhet tror vi för efter frukosten så kröp han för första gången! Kan ni tänka er vilken känslostorm det var för oss att han både reste sig och kröp innan kl halv tio på morgen. Det fullständigt exploderade av utveckling i vårt lila hem! Det är vår lilla son det! Två mycket stolta föräldrar!

onsdag 5 augusti 2009

Jag kan inte fatta att hon ska bli min!

Tricostar är ett engelsk fullblod på ståtliga164 cm. Jag vet inte vad det var som fick mig att åka ända till Malmö från Oslo. Kanske har jag gått hemma för länge med Oliver och behövde ett äventyr. Men något sa mig att jag måste åka. Att jag inte kunde låta detta tillfälle glida mig ur händerna. Det låg liksom i luften att något speciellt väntade mig. Åh det var det verkligen! Tricostar! Kärlek vid första ögonkastet! Bara se på henne! Hon är en världens finaste häst! Det är en mycket speciell tjej med stor personlighet! Jättehärlig att rida. Pigg, glad, stark och duktig! Man kan riktigt känna hennes sinnesställnig både i stallet och när man rider henne. Hon är helt enkelt superhäftig och jag kan inte tro att det är sant, men nu ska hon bli min...

Från början var hon galopphäst se den fina tjejen!


På Derbydagen med Nathalie som leder runt henne på volt.
Det är tryggt att vara med Nathalie =)

Tävlar med Natta som är superduktig på att rida henne!
Se så fina dom är!

Kollar in banan lite =)


Se vilket team dom är Natta och Trico!

Finaste hästen kosar sig i hagen. Se som snälla ögonen.
Oliver och jag tog oss en liten tur till Malmö nu i helgen, 29 juli - 1 aug så jag kunde provrida Tricostar! Först flög vi, från Oslo till Stockholm därefter från Stockholm till Malmö. Det var ju topptopp att flyga tyckte Oliver. Mamma däremot blev både illamående, yr och helt färdig. Väldigt obehagligt men det var så underbart att se Oliver så glad och tillfreds! Trots att Oliver för det mest är en väldigt glad gutt så ska jag ärligt säga, att innan vi gjorde den här resan, visste jag inte att jag hade en SÅ snäll och glad unge! I Malmö bodde vi på hotellet som ligger på flygplatsen det var ju supert. Men den stackars tjejen i receptionen passade både receptionen och var servetris på deras restaurang. Måste vart mycket att stå i. Bra service dock! Oliver stormtrivdes även där! Bara log och var glad. Vilken underbar son jag har! Dagen efter åkt vi ut till Nathalie och Lisa för att rida Tricostar. Men en taxitur som i vanliga fall skulle ha tagit 15-20 minuter tog en timme! Taxichaffören var sur som tusan på mig.? Jag fatta absolut ingenting? Ställde mig helt frågande när han oförskämt fräste åt mig att vi hade åkt förbi stället utan att jag hade sagt något. Vad f* är det frågan om?? Det är min första gång i Malmö och jag hade absolut ingen aning om vart vi skulle. Dessutom var jag tokstressad över att Oliver hylte något helt hysteriskt! Fråga taxichaffören om han hade svårt att hitta? Då snäste han åt mig igen! Han bodde minnsann inte ute på bondvishan och än mindre hittade han därute. Men herregud jag fatta ingenting åkte jag inte taxi? Har du ingen TomTom fräste jag tillbaka och kände att jag höll på att explodera. Hade ju ringt till taxibolaget flera dagar innan och bokat resan. Är det så svårt att förbereda sig och ta reda vart man ska föra sina kunder? Vad är det för slags service? Jag tacklar inte att Oliver gråter så bra och var på bristningsgränsen när taxichaffören fick syn på Lisa som stod ute vid vägkanten och vinkade åt oss. Hörde att han var irriterad som tusan när han klev ur bilen. Men där gjorde han ett misstag. Lisa ser liten och snäll ute, men för guds skull låt er inte luras av det yttre. Såg att han fick sig en ordentlig tillsägelse med mycket myndig stämma för när jag väl hade lyckas kravla mig ur taxin efter att ha tryckt tillbaka gråten efter Olivers hysterianfall var han helt plötsligt snäll som ett lamm. Wow tänkte jag! Snacka om Girlpower! Heja Lisa skrek jag tyst inom mig! Lisa tog mina väskor instuerade myndigt taxichaffören vart han skulle hämta mig vändet på klacken och gick. Men den stackars slagne taxichaffören vågade inte komma tillbaka. Dom skickade en taxichafför från ett annat taxibolag, tydligen från ett lokalt taxibolag för att hämta mig =) Nathalie stod tålmodigt kvar och väntade på att jag skulle samla ihop min tillvaro och förde mig ner till stallet. Nathalie är alltså Lisas dotter. Hon verkar vara en ganska blyg tjej från början. Men samma sak där, låt dig inte luras =) När vi väl kom i gång och prata så var det fullt ös på pratandet! Natta är verkligen en härlig tjej och jag blev väldigt uppåt av att umgås med henne. Å vilken ryttare hon är sen då! Kanske beror det på att mamma Lisa är en mycket duktig dressyr ryttare och instruktör men vilket fall som helst. Nathalie är en tjej som imponerar stort! En petit tjej som rider dessa fullblod med stadig hand! Tricostar gick som en ängel under Nathalie. Wow Natta du rockar fett! Så fick jag till slut den stora äran att träffa far i huset. Vi skulle in och äta lite lunch efter att vi hade ridit Trico. Men, är han lite sur av sig tänkte jag. Så började jag direkt spåna på hur det kom sig att Lisa som är så kvittrande glad och framåt gifte sig med surpuppan. Men så upptäkte jag till min stora häpnad att han helt grymt satt och drev med mig, med oss! Å hela tiden också! Så kul var han! Jag fullkomligt älskar två saker i livet, kaffe och människor som är sarkastiska. Jag tycker att det är vansinnigt roligt med sarkastiska människor. Och han var både sarkastisk och gillade nog kaffe lika mycket som jag gör! Hahahaha vilken härlig pappa! Jag fullkomligt stormtrivdes hos familjen M Johnsson. Men som om det var nog? Han fortsatt och imponera. Karln kunde ju precis allt! Hahah dom var superroliga för Lisa flög runt i köket, fixa och ordna medans hon och Nathalie pladdrade på och berätta saker å rätt som det var hade dom glömt namnet på en ort, en person, en häst, ett avstånd. Ja you name it! Å han visste det! Han svara på allt dom leta efter! Så imponerande! Hahaha ja det var en resa jag aldrig kommer glömma

Ja man kan verkligen säga att jag var in for a suprise när jag åkte till Malmö och det var inte bara att jag skulle imponeras och förälska mig i underbara Tricostar. Jag förälskade mig i hela familjen! Heja famijen M Johnsson ni är så härliga tycker Oliver och jag!