onsdag 25 november 2009

Vi gör framsteg!

Igår kväll bad jag Karl gå upp och lägga sig och sova på annat håll. Han var sååå trött stackarn. Hade försovit sig på morgen, kom dock inte för sent, men det är jobbigt ändå. Så hade han en lång och hektiskt dag på jobbet. Han kom inte hem förrän halv åtta på kvällen och då tycket jag att han kändes lite varm. Oroade mig att han var utsliten och skulle bli sjuk så jag bad honom gå och sova i hans systers rum så han skulle få en ordentligt nattssömn. Men han bestämde sig för att sova på soffan istället. Han orkade inte gå upp han heller. Han orkade inte höra mamman sin gå på om hur viktigt det var att han sov. Han sa allt detta utan att vara sur på mig! Vilket genombrott! Å ännu bättre blev det i morse för då fråga han hur Oliver hade sovit i natt. Eftersom jag hade varit uppe tre gånger i natt så bad Karl mig att gå upp och lägga mig och sova uppe inatt så jag skulle få sova. Men jag orkar ju inte heller få hennes kommentare slängda efter mig så jag sa att jag blir i sånt fall liggande på soffan. Då! Då sa, eller mumla han lite för sig själv, - Jag må prata med mamma för vi kan inte ha det så här....Det var bara så underbart att känna honom ta mig i försvar och inte vara arg på mig för en gång skull! Idag blir en bra dag trots regnet som öser ner utanför. Nu ska Oliver och jag snart äta lunch sen ska vi åka till stallet mocka, ge hästarna lunch och longera Tricostar! Härligt!

tisdag 24 november 2009

Jippi!

Jag har börjat titta på jobb igen! Åh det känns verkligen kul och spännande! Det börjar bli dags för mig att komma ut i arbetslivet. Känner mig så laddad. Ansvar, arbetsuppgifter, kontakt med vuxna människor, en anledning att klä sig (klär upp mig hemma också måste ju det eftersom jag har köpt så mycket nya kläder under mitt mammaledig år =))

Så vore det så fantastiskt kul för Oliver att få börja barnehage och leka med andra barn. Jag tror att han kommer till att fullkomligt ÄLSKA det! Jag ser mig om och tycker att det ser lovande ut på arbetsmarknaden. Det finns mycket intressant där ute eller är det jag som är törstig tro? ;)

Igen!

Igår när jag åt frukost med min kära svärmor så prata vi lite om hästen och hur mycket stallplatser kostar. Då kom en så där härlig kommentar igen. - Jag ska nog börja ta hyra av er. Va?!!! Vart kom den ifrån??? I Norge är det väldigt vanligt att man bygger en uthyrningsdel, en lägenhet som man kan hyra ut, när man bygger sitt hus. Vi bor alltså i en lägenhet i Karls föräldrars hus. Trodde vi var överens om att vi la pengar på att totalt renovera upp råtthållet och öka värdet på huset. Vi har renoverat lgh för ca 70 000 kr. Och om man räknar det på hyra för ett år så är det runt 5800 kr i månaden. För en 1:a på 50 kvm som ligger mitt i ingenstans. Är inte det lite hysteriskt? Våga knappt berätta för Karl men var ju tvungen att säga det till honom så han vet om vi ska börja betala hyra trots att vi redan lagt ut de pengarna. Vi hade ju inte riktigt räkna med det. Det är ungefär som en hyreförening först skulle skicka ut en årshyra och sen börja skicka månadshyra för samma år! Karl tog det inte så bra så klart. Han tyckte att jag lät irriterad och sur när jag berättade det. Å med all rätt jag var skitsur hon menade det säkert inte och skulle aldrig komma med någon sådan kommentar till sina egna underbara barn men av någon anledning är det okej att slänga ur sig såna fräsckheter till en person man knappt känner. Trodde bara att det var konstiga människor som gjorde sånt. Ja ja det hade kunnat vara värre. Kunde haft ett monster till svärmor. Hon är faktiskt underbart snäll och hjälpsam emellanåt dessa utsvävningar. Jag kan bara inte förstå vart hon kommer ifrån när hon gör såna utsvävningar. Hur hon klarar det? Det är ju ett pinsamt och helt okorrekt uppförande. Karl blev i alla fall utomsig och börja gå på mig med att detta funkar ju inte! Vaddå frågade jag. Att bo hos dina föräldrar eller vad? Nej det funkar inte och vi funkar inte å, å, å, å. Men snälla Karl VI kan ju inte bråka om detta också. Vi har nog som det är mellan oss. Å vi är inte osams. Men han var fast besluten att vara sur på mig och tycka att det var mitt fel. Att jag hade gjort fel..Ja jag fattar inte riktigt men något fel hade jag tydligen gjort. Ja jag vet inte vad jag ska göra jag? Sluta berätta för honom? Hålla allt inom mig? En sak är säker vi måste flytta härifrån om vi ska ha någon chans att få ett harmoniskt, vuxet liv.

Vågar jag?

I natt ska jag eventuellt sova någon annanstans så jag får en god nattssömn var 14 dag åtminstone. Men börjar redan fasa för att gå förbi svärmors vakande blick....

Dressyrkurs i helgen

I helgen ska jag på dressyrkurs. Det är lördag och söndag på min ridskola på Linnesvollen för Kady, samma instruktör som hade intensivkursen i höstas! Det ska bli så nyttigt! Det är ridning, teori och så ska vi få öva in ett program och rida för en dommare på söndag. Ja vi får se hur det går =) Nu ska jag upp och hänga tvätt sen ska nog jag och Oliver åka och äta sushi lunch! Mysigt!

Vad hände i helgen?

I fredags red Cecilie Trico och hon hade tydligen varit lite stel. Det börjar väl bli lite för kallt för min lilla prinsessa eftersom katthmhmhm kissade och bajsade ner hennes varma go ulltäck. (Kjesti har dock tvättat det nu!) Men i fredags hade hon ju bara sitt fleecetäcke från Kingsland att ha under uppvärmningen. I lördags var det bara så fantastiskt väder här och Trico och jag följde med ponnierna på en lång, lugn tur i solen! Innan vi skulle gå så gick ponnierna ut ur stallet innan oss så Trico höll på å Klicka =) Tänk om hon skulle bli lämnad ensam istallet! Vilken mardröm hahaha hon är en sån dramagueen! Efter gick vi på banan och träna lite serpentiner, volter och skänkelvikning och hon gick såååå fint! Hon är bara så duktig. I söndags var det så tråkigt väder. Regn och rusk men Hanna och jag tog oss en tur ut i skogen med Omimmi och Trico. Men vi gick på flera jägare och det gillade inte vår lilla tre-åring så vi vände tillbaka för att rida på banan. Tog oss några varv och gav sen upp det var så blött så hästarna inte ville gå där. Två fullblod som nästan stod stilla och vägra gå. Hahaha ja det är i alla fall inte våra hästar. Så vi gjorde slut på dagen och gick in i stallet.

Vår lilla Oliver har nog väldigt ont i munnen för han vaknar så där vid tre halv fyra varje natt och gråter jättemycket och biter på sin lilla snuttefilt =( min stackars lilla älskling. Önskar så att han kunde säga vad som är fel. Karl är så lustig eller något. Han gick upp för att trösta Oliver och när han inte somna om på en gång så började han skälla på Oliver och böjde sig ner över sängen och sa åt honom på skarpen; -Du må sova nu Oliver! Ungefär som om Oliver skulle säga jaha okej, förlåt pappa, jag ska sova nu. Det ända som händer är att han vaknar till ännu mer och gråter ännu högre när hans älskade pappa blir så där sur på honom. Så det är bara att kämpa sig upp och ta hand om lilla gaphalsen. I natt när han vaknade hade han kissat så det hade gått igenom på pjamasen och han var vått och kall. Det märkte så klart inte pappans hans utan han blev bara irriterad som vanligt så jag gick upp för att ta över och då kände jag att han var vått. Ungefär som Karl skulle sova vidare om han låg och var kall i sitt eget kiss! Blir så förbannad på honom. Vi har pratat om detta och att han måste försöka vara med uppmärksam på nätterna eftersom Oliver inte vaknar för att jävlas med Karl, som Karl oftast verkar tro. Utan att det är något som inte stämmer och att det är vårt jobb som föräldrar att ta reda på vad som felar och korregiera det. Det är så svårt att få nätterna att fungera. Jag måste ju också få sova någon gång i bland men känner mig inte helt bekväm med att lämna Oliver ensam med Karl. Men tror nog att de flesta mammor känner så. Ingen passar bättre på sitt barn än man själv=)

torsdag 19 november 2009

*Städdags*

Oliver och jag har precis städat lägenheten! Det är topp att städa tycker Oliver. Nu drar han runt moppen i lägenheten. Han pustar och tar i. Moppen är ju så mycket större än vad han är. Hahah nu blev han visst lite sur på moppen skäller och ruskar på den. Han är så kul min lilla Oliver! Nej nu har han visst tröttnat på at städat för nu kommer han ut från sovrummet med snuttefilten och har lämnat moppen på sovrumsgolvet. Han är sin far upp idagen. Bara lämnar saker där han känner för det =)

Nu ska vi snart ta en liten sovstund sen ska Oliver och jag åka och ta ut pengar till hovslagaren som kommer och sätter på vinterskor på Trico i kväll. Sen förbi och hämta Tricos nytvättade täcken i ett stall i närheten av oss. Appropå täcken så fick jag ett spel igår när jag kom till stallet. En av stallkatterna hade tagit sig in i mitt skåp där jag har allt hästutstyr och bajsat och kissat på mitt ulltäcke från Dyon!!!!!!!!!!!!! Tror ni att jag är ledsen eller? Är det möjligt? Mitt fina, varma, goa skrittäcke är ju förstört nu! Det är ju inte så att man har hur mycket pengar som helst och bara kan använda dyra täcken som kattsand=(

Tat Tat!!

Min flinka son har börjat säga tat, tat när han får mariekex!!! Så duktig du är min lilla älskling mamma blir så stolt!

onsdag 18 november 2009

Jag har verkligen en sprek jenta!

Igår hade jag verkligen en sprek jenta att rida på =) Vi jobbade med övergångar när Trico från ingenstans studsade en meter rätt upp i luften. Så höll hon på flera gånger på ungefär samma ställe så kanske var det något där hon reagerad på men tror nog mest hon var pigg och ville busa med mig. Då bestämde sig Hanna, min instruktör, att hon skulle provrida Trico när hon var på sitt bästa humör =) Hanna älskar att rida besvärliga hästar. Hon gjorde samma sak med Hanna och vägrade gå ut på spåret. Men Hanna är envis och fick henne snart i fin form och ut på spåret. Vilken topp jenta hon är alltså. Hon är sååå fin! Trico är en sprek och mycket bestämd jenta som testar en till tusen. Det är då aldrig tråkigt att rida på henne! Hon var dock stel som tusan i vänster sida så jag må nog se till att jobba lite mer på att ställa henne och longera henne med inspäningar. Usch jag har varit så dålig på att longera henne i det sista. Skärp dig Petronella! Men Trico är såååå fin när hon går! Det är så kul att se någon annan rida henne så man verkligen ser hur fin hon är där ute på banan! Det är min tjej det! Är så stolt över henne!

tisdag 17 november 2009

Underbara kommentarer

Jag har en underbar svärmor men som sagt är hon bara lite för mycket med sin son. Karl måste sova, Karl måste äta, Karl måste vila, sluta tjata på Karl, sluta ditt, sluta datt. Ibland vill jag bara skrika rätt ut till henne. Håll K*****! och Vad f** har du med det att göra? Men av någon outgrundlig anledning så är jag uppfostrad att inte tala till andra människor med disrespekt. Mamma och pappa varför har ni präntat in den gränsen så starkt hos mig? Att jag inte bara kan säga ifrån när andra människor trampar på mig? Nejdå jag är glad och tacksam för att ni har utrustat mig med respekt och sunt förnuft för andra människor. Min kära svärmor äger dock inte den gränsen när det kommer till vårt förhållande och hur vi väljer att göra med våra rutiner. Hon tjatar ofta om att Karl måste sova för han ska upp och jobba. Jag ska ju bara ta hand om vårt barn. Som har fått det god av både mig och Karl och därför är vansinnigt aktiv HELA DAGARNA. Vilket är underbart men kräver att jag är pigg och med hela tiden. För detta är ett barn som måste passas på hela tiden annars händer det en olycka som min kära svärmor tyvärr fått uppleva. Men eftersom Oliver inte behagar att sova så jämt på nätterna så har jag inte varit så pigg och utvilad på dagarna som jag skulle behöva för att ta mig väl ut. Utan har i stället blivit väldigt, väldigt sjuk av en streptokokinfektion. Så sjuk så läkaren sa åt Karl när han skicka hem oss att om han såg minsta tecken på att jag blev sämre så skulle han komma tillbaka med mig så dom fick lägga in mig på sjukhuset. Hade tydligen svarat att jag var född 6 jan 2006 när dom fråga om mina personuppgifter. Opps! Han sa också till Karl att nu är det på tiden att jag sover annars kommer jag inte bli frisk och att för lite sömn troligtvis har gett mig nedsatt immunförsvar. -Så nu måste du börja hjälpa till med Oliver på nätterna. Hon måste få sova annars blir hon inte bra kommenderade läkaren Karl. Karl som var lite uppskakad över att mitt hjärta slog lite för fort och ojämt och att jag var så dålig tillbringa nästan en hel vecka med att hjälpa till både på dagarna och nätterna utan att klaga dessutom.

Här kommer i alla fall några fina kommentarer som av någon anledning har ramlat ur munnen på min svärmor.


Väckte du Karl bara för att säga god natt??!!
Karl hade tagit ut kontanter till mig som jag behövde nästa dag. Innan han gick upp i sin systers rum och la sig glömde han ge dom till mig. När jag gick igenom allt som skulle göras näst dag så kom jag på att jag inte fått pengarna så jag gick upp till honom och hämta dom. På väg tillbaka ner gick jag förbi köket och hörde att min kära svärmor tilltalade mig. Så jag stoppade upp och fråga vad hon sa. Jag hade väl aldrig drömt om att få höra; - Var du tvungen att gå upp och väcka Karl för att säga god natt. ......??? Jag var mållös....

Åh två nätter i rad??!!!
Fick råd av en kär vännina att vi måste dela upp nätterna. Så nu tar vi två nätter var då vi sover ordentligt. Vi började i söndags. Så när jag gick upp för trappan och lägga mig fick jag en liten kommentar om att jag skulle sova någon annanstans. Den andra kvällen sa jag till Karl att jag hoppas att din mamam inte säger något nu när jag kommer upp. Kände bara att jag inte orkade höra någon spydig kommentar. Varför skulle hon säga något om det fråga Karl? Men mycket riktigt när jag kom upp för trappan satt hon och såg på TV och när hon såg mig så sa hon. -Åh jasså du två nätter i rad. Då klicka jag och fräst tillbaka att ja två nätter är hemskt mycket jämfört med Karls 3o0 plus som han har sovit upp hos er! Så gick jag och la mig

En helt vanlig lördag - Biffen blev bränd

På lördagskvällen hade vi planerat lite mys. Laga lite extra god mat och umgås. Biff, potatis och sås. Karl hade hört sig för med mamman sin hur man steker biff för ingen av oss är särskilt bevandrad i den sortens matlagning. Först steker man smöret brunt och sen steks köttet på hög värme 2,5 min på var sida. Utan att lyfta på köttet tror jag den exakta orden var. Jag hade kommit hem från stallet, duschat och vi hade precis lagt Oliver. Jag hade gjort o ordning potatisen och såsen och Karl ställde sig för att steka biffen. Det fräste och skvätt av smöret långt upp på väggarna och det började bli svårt att se i lgh på grund av all matos från köttet. Lite försiktigt sa jag, -Karl jag tror att du måste ta av köttet och sänka värmen lite, köttet håller på att blir bränt. Så försökte jag lyfta lite på köttet. NEJ! Skrek Karl rätt ut. Man ska steka köttet 2,5 min i hög värme på var sida. Du kan inte hålla på och lyfta på köttet emellan!! Men snäll Karl nu går snart brandalarmet i gång. Du må se på köttet inte bara göra som du blir tillsagd vädjade jag till honom. Men nej han stod fast vid vad mamma May Britt sagt trots att han nästan brände ner hela lägenheten(Okej överdrev lite här). När det äntligen hade gått 2,5 minut så var det helt omöjligt att se i lägenheten och köttet var totalt bränt på ena sidan och helt rå och blodig på den andra. -Där ser du sa jag lite irriterat du kan ju inte bara göra som du blir tillsagd när du ser att det inte fungerar. Då fick han spel och flög ut ur lgh och smällde igen dörren. Där stod jag blikstilla och vågade knappt andas jag var så rädd att Oliver skulle vakna med ett ryck av den igensmällda dörren. Men han sov som tur var vidare. Såg på mitt totalt nergrisade kök och alla jag var tvungen att städa upp efter min kära älskade sambo. Kl var tio på kvällen och vi hade fortfarande inte spist någon middag. Jag satte ugnen på 200 grader, slängde in biffarna i ugnen och började städa iordning. Halv elva var maten klar och stod på bordet i ett rent kök. Gick upp i Karl föräldrars hus och letade efter Karl. Han hade lagt sig i sin syster säng med TV på och spelade kort på sin mobil. Han var så sårad stackarn för att jag hade varit så taskig och sagt åt honom att han att han gjort fel. Fick gulla och sussa med Karl för att han till slut skulle komma ner och äta sin middag. Ja en vanlig romatisk lördag kväll hos oss. Ibland känner jag att det är för mycket för mig att ha både ett litet barn och ett stort...Ställer jag för stora krav på min kära sambo? Jag tror jag ser för mycket på romatiska filmer för jag har fått för mig att detta inte är ett gott exempel på en romatisk, mysig kväll med sin käraste.

Det har din mamma sagt

Jag vet inte om det är fler än mig som känner att mamma-son relationen är så stark att den faktiskt påverkar den egna relationen negativt? Vad är det med mammor och deras söner är det någon som snälla kan svara på det? Jag är otroligt överbeskyddande mot min son men han är 1 år inte 26 och pappa. Om jag ska få igenom något, vad som helst så må jag avsluta eller börja med att säga det har din mamma sagt att vi ska göra. Om jag inte börjar eller avslutar en önskan med dessa magiska ord så kan jag ge mig på att jag kommer få ett nej så kan vi inte göra eller så ska vi aboslut inte göra det.

måndag 16 november 2009

Min lilla primadonna

Det var så härligt väder i lördags. Det snöade för första gången i år! Så mysigt. Jag tänkte att jag skulle ta en tur på utebanan med min lilla prinsessa så vi kunde kosa oss i det härliga vintervädret. Till en början gick allt bara bra och Trico jobbade fint och koste sig hjärtligt. Men rätt som det var börjar hon hoppa och galoppera. Eftersom hon har blivit så tuff med traktorer, grävmaskiner och byggarbete som hela tiden händer på gården så tänkte jag att hon bara var en sprek jenta som vill löpe =) Så jag la galoppskänkel och manande på henne för att ta några varv, vi må ju ända jobba med galoppen. Plötsligt såg jag hur det kom stora grus och snö klumpar farande runt huvudet på henne som fastnat under hovarna och som hon sparkade upp! Stackars jenta mi vi tog ner tempot och tog några roliga varv med att öva övergång mellan skrit och halt å mellan trav och skrit, fyrkanter och versader. Min fina flinka jenta hade kunnat klicka totalt för just såna saker. Att hon får något på sig som en vattendusch, mygg och regn. Som häromdagen när vi var ute i regnväder och red nere vid stranden så blev hon och Mimmi lite stressade av vågorna som slog mot stranden och klipporna och när de hade hetsat upp sig till bristningsgränsen kom en buss och bara blåste förbi oss och skvätte upp vatten på våra fina prinsessor. Ni kan ju föreställa er den åkturen vi fick hehehehe....

onsdag 11 november 2009

Beror sömnlösa nätter på chokladkaka eller tänder?

Igår kväll/natt vakna Oliver typ 10 gånger bara innan tolv på natten. Grinade och gnällde som bara den! Jag ville bara skrika rätt ut men det gör man ju aldrig. Ville så gärna se House men det skulle jag tänkt på innan jag skaffa barn =) Det var så synd på min lilla älskling, han var inte riktigt vaken men kunde inte riktigt sova heller. Det var till och med så livat så Karl vaknade och det hör absolut inte till vanligeterna. Tänder har han ju fått förut så jag tänkte att det nog var den där kladdkakan som hans kära besteföräldrar och pappa gav honom när jag var i stallet tidigare på kvällen. (Påmin mig om att jag ska hålla dom tre vakna en natt inom snar framtid så dom får känna hur det känns.) Det var ju ingen höjdare att lillfissen hade lyckats väcka pappa för han blir sååååå sur. Först försökte han få Oliver till att somna genom att säga till honom på skarpen att han måste sova nu. Vilken ett åring somnar av det? Det blev ju så klart bara ännu värre. Sen for han runt ute i vardagsrummet och mumlade så Oliver fick ännu svårare att somna om. Han undra så klart vad pappa höll på med. Och varför han inte också var ute i vardagsrummet med pappa och lekte. Tur att vi bor i källaren hos Karls mamma och pappa för tillslut kunde jag inte ha kvar Karl i lgh utan fick skicka upp honom att sova i hans systers rum hos sina föräldrar så jag och Oliver fick försöka komma till ro igen. Varför känns det som man har två barn när man i själva verket har ett barn och en man? Ska det vara så här resten av livet? Jag trodde alltid att man var två föräldrar. Men min kära man har lärt mig att föräldrarskapet är precis som att driva en organisation. Jag är mamma VD och Karl är pappa anställd som nästan alltid måste fråga om hur man gör allt med barnet sitt.

tisdag 10 november 2009

Löshoppning på Gjerdal

Att jag alltid glömmer kameran! Jag har en bild på mig och Trico och det är på mobilen och då ser Trico skitsur ut. Jag bad Hanna, vår instruktör ta en bild på oss när vi skulle värma upp lite inför banarbete och Trico var ganska missnöjd med att få stå stilla och visa upp sig hon tycket att vi skulle GÅÅÅÅ! Men i Söndags så löshoppade vi alla fall våra fina fullblod på Gjerdal. Det är tre stycken och dom är exakt likadana. Vi släpper dom i paddoken och dom rusar runt i galopp med svansen rätt upp och alla tre har sån lätt bakpart som flyger och far i luften under uppvärmningen. Dom är väldigt söta då. Nej Natta och Lisa vi släpper dom inte alla tre samtidigt vi tar så klart en i taget ;) annars hade Trico bankat de andra två små tjejerna, hon är ju chefen! Trico vet vad som skall göras och hon är så cool. Hon går så fint på banan lagom tempo och hoppar studs och sen oxe. Och om jag säger till Trico; -Nej gumman nu går du åt fel håll Trico du må vända och komma från andra hållet så gör hon det! Hur flink är inte den jentan?! Hon är min hon! Det gick super fint alla hästar var så flinka och blev lagom svettiga =) ganska mycket svettiga. Dom tycker verkligen att det är dö skoj med löshopping våra jentor!

Viktkoll med mamma Petronella

Det närmar sig sakta men säkert! Ligger och trycker mellan 67-68 kg nu. Men tack vare min fina lilla Prinsessa Tricostar så har jag tajtat till mig en aning=) Karl börjar bli mer och mer nervös så vi få väl se om han löper hela linan ut.

Oliver gör stora framsteg! På ostadiga ben har han börjat ta sig runt gående, han är så flink vår underbara lilla prins! Tänk så heldiga vi är Karl och jag som har fått en sån underbar liten son. Det är fullt ös från att han står upp tills han stupar i säng på kvällarna. Det är en riktig vilde med en god portion temperament! Tänk er mitt temperament plus Karls (som är tio gånger värre än mitt) och gångra med hundra då får ni Olivers temperament! Om vi säger; -Nej Oliver du får inte stoppa fingrarna i kontaktuttaget eller ner i toalettstolen heller för den delen så får vi oss en ordentligt utskällning tillbaka =) Tänk er det!? Utskällda av en ett åring vars ända ord är mamma, pappa, bä och hiii!