onsdag 9 december 2009

Mycket att göra om dagarna =)

Idag har varit fullt ös för lilla Oliver och mig. Först åt vi frukost med bestemor. Sen slängde vi en tvätt i maskinen och packade matsäck. Åkte till butiken och handla middag och bullar som vi skulle ta med oss till mammas kompis Julia och Olivers kompis Isabel. Så lekte våra underbara barn så gott med varandra tills dom började slåss om en kökenpall. Hahaha dom vara bara så gulliga öh öh öhhh huhuhuhu och putta varandra. Men då var det ändå lunchdags så vi skilde dom åt serverade havregrynsgröt på hälften vatten hälften mjölk och fruktpure, MUMS!!! Så var det sovdags för mitt kära underbara barn och vi hoppa i bilen och styrde kosan ut till stallet på Gjerdal. Min kära vän somnade nästan ögonblickligen och vakna inte när jag tog honom ur bilen och stoppa ner honom i vagnen. Jobbigt att lika med brudar =). Det var till att mocka, blanda betfor och ordna tills Mimmi skulle komma tillbaka från operationen. Hon hade tydligen inte gått på hängaren trots att hon blivit dopad. Hon såg inte dopad ut när hon kom till stallet precis. Helt vaken med huvudet på skaft=) Så tog jag min fina häst ner i paddocken och släppte henne tänkte att hon kanske vill springa av sig lite men hon lunka mest bara runt så jag tog på henne longeringsgjord och inspäningar och longera henne och hon gick topp som nästan alltid. Klar i stallet gav vi oss av hem och spist middag med besteföräldrarna eftersom papa skulle vara i verkstaden för att fixa upp snöfräsen. Slängde in en tvätt till gick ner och hoppa in i duschen med Oliver som föresten fick gå lite naken innan för han var röd om rumpan och kissa på toagolvet och halkade runt i det sen. Hahaha det är min pojk det! Efter mysig dusch och bad och så var det nattagröten och slutligen varm mjölk i flaska och ligga å gosa i sängen. Mamma sjöng fina julsånger för mig tills jag somna. Sen var det dags att laga middag till imorgon. Lasange som precis blev klar. Det luktar så gott måste nog smaka lite. En helt vanlig dag för vår lilla familj. Ganska fullt ös va?

tisdag 1 december 2009

Jag ser det snöar

Här är det snö och strålande sol idag! Oliver och jag har varit på promenad på förmiddagen. Nu ligger Oliver och sover och jag har städat och stekt pannkakor till mitt underbara lilla hjärta. Han fullkomligt älskar pannkakor! Nu hoppas jag han vaknar snart så ska vi ta och leka lite i snön sen ska vi in och spise pannkakor.

När Karl kommer hem ska jag ta mig en tur till stallet. Idag ska jag antingen longera mitt hjärta med inspäningar eller så ska jag rida LC dressyr program med henne. Vi behöver dock jobba lite på galoppen så kanske blir det galopp övergångar istället. Hon ligger lite i kurvorna, har lite svårt att hålla tempo vill liksom rusa av gården när det blir tungt på underlaget på banan. Jobba, jobba, jobba =)

Kramar och inslagna rosenbuskar

På söndag morgon sov Oliver till åtta!!!! Han vakna så klart vid halv sex och fick komma över till oss och somna om och vakna inte förrän kl åtta! Vilken lycka. Vi gick upp för att se om några andra var uppe och mötes av en adventskram av svärmor. Så snäll och glad idag! Bättre blir det för när jag kom hem efter kursen på söndagseftermiddag så hade min kära svärmor ordnat med våra rosbuskar. Klippt ner dom och packat in dom för vintern. Så snill du är! Tusen tack!

Dressyrkursen i LC

Det är ju alltid topp med kurs. Det är så intensivt och man får öva mycket och är oftast inte så många. Mitt temperament är på på topp och jag får ett lite mindre eller ett ordentligt utbrott på vår instruktör. Som ler och säger att det är supert med temperament men hon vet inte hur populärt det är att man skäller på sin instruktör. Efter det gick det topp för mig och Rozzak så vi sa inge mer om det förrän efter tävlingen. På söndagen var vi alla nervösa! Då var det ju tävlingsdags. Vi flög på toa om varandra =) Vi red ett LC program. Resultat för Rozzak och mig blev 63.91 procent. Tror egentligen att hon var lite snäll med vår bedömning eftersom det var vår första tävling. Det var en träningstävling som en del man måste ta för att få ta grönt kort. Det är så bra med kurs man får mer och ny energi och får något att träna emot. Kursen gick bra och vi fick med oss en rosett hem =)

Farligt med eld

I fredags tog Trico och jag en uppvärmningsrunda upp i skogen. Etterpå skulle vi gå en övningsrunda på storvolt med bommar och volter. Det är så härliga uppförsbackar runt Gjerdal! Vi brukar ta en sväng på ca 40 minuter som är mycket uppför sen kommer en härlig skogsväg som man vänder på. Därefter är det mycket nedför och det är perfekt uppmärning för min lilla flicka. Då blir hon perfekt uppvärmd och går som en klocka efter men inte idag inte. På väg från stallet så går vi förbi en gård som håller på att elda och Trico blir så klart livrädd. Usch så obehagligt men vi går åtminstone ifrån den läskiga elden. Stressad som tusan så går, eller mer halvtravar min lilla jenta upp för backarna. När vi sen vänder och är tillbaka är hon på väg att explodera för att hon har gått och stressat upp sig sen hon såg elden. Hon hoppar runt och trippar nästan hela vägen hem. När vi kom tillbaka ner och hon ser elden igen blir börjar hon hoppa och lyfta framdelen och galoppera sidleds och för att komma hem så må vi förbi den. Det känns som man går mot elden fast den är väldigt långt bort. Jag övervägde att ta en superlång omväg eller att hoppa av och leda henne. Men jag sitter hellre på när hon är på det humöret än står bredvid. Vi kommer dock hem och tar oss ut på banan och försöker göra den planerade övelsen men min stackars jenta är både svettig och uppstressad sen den hemska upplevelsen med elden. Vi traglar på och lyckas få till något halvbra eller egentligen motförväntan bra med tanke på att hon är så stressad men efter ca 30 minuter ger vi upp och går in i stallet så hon får kosa sig med de andra hästarna och mat. Min flinka lilla jenta! Fullblod ut i hovspetsarna =)