måndag 31 maj 2010

Tricostar vad hände?


I fredags stegrade tydligen min lilla älskling med sin forryttare så hon ramla i backen med en smäll. Så hade hon stegrat en gång till och vänt sig mot Christina som låg på backen. Det låter ju inge bra. Jag är helt chockad och undrar vad som hände?? Kan hon ha blivit biten av djur eller var det något under schabraken som gjorde ont? Har bestämt mig för att be en hästpratare ta sig ett prat med min lilla sötnos och se vad som hände. Det kom som en total chock eftersom Tricostar har varit så respektfull mot både mig och Christina. Hon har otroligt fint tålamod med mig och Christina som inte alltid gör rätt och riktigt när vi rider. Båda håller på att lära sig och hon har varit väldigt tålmodig med fel och osäkerhet. Nu vågar inte Christina rida henne något mer då är det bara för tjockisen att klättra upp och köra hårt. Igår tog vi oss ett pass på utebanan. Vädret var toppen och jag blev lite brun efter att svettats på min älskling. Hon gick toppen för det mesta men var lite sur i början av någon anledning och sprek naturligtvis. Hon hade lyckadats putta av Christina i början av träningspasset så hon fick stå fredag och lördag. Men vi tog oss igenom ett LC program i dressyr och det gick bra men i slutet var hon lite ivrig på galoppen och så har hon inte perfekta övergångar. De må jag verkligen jobba på. Idag kommer en tjej och ska prova rida Trico för och se om hon har lust att rida henne några dagar i veckan och hjälpa mig. På tisdag tänkte jag att jag skulle pröva rida ett LB program det borde hon klara bra om hon inte är för sprek. Får se till att ta ut henne ordentligt idag och sen köra massa tunga övningar innan på tisdag. Resten av veckan blir det nog bomarbete på böjt spår och MÅSTE öva på skänkelvikningar! Men det var en glädje att rida henne som vanligt!

lördag 29 maj 2010

Superdag på banan med älsklingen!

I torsdags var Tricostar och jag en tur ut med Nina och Diggo. En skrittur upp i skogen och när vi kom tillbaka till gården tog jag ett 50 minuters pass på banan för att hon skulle få ta ut sig! Vi gjorde galoppövningar på små volter och stora volter. Växla lite tempo men det är lite tungt för då blir hon sprek och vill löpa istället för att länga och korta sin galopp. Men hon var väldigt flink. Så övade vi på galopp upp på mitt linjen vid C och halt vid hälften av banana. Jag fick ta i som bara den för att få henne och stanna. Jag som trodde att hon var såååå känslig i munnen. Vi gjorde serpentiner i trav och så öka och minka vi volter i trav. Jag kände verkligen hur hon samlade sig fint i galoppen och gick ner och jobba och trampa under sig. Jag blev så stolt över min jenta! Vi avslutade med att skritta av bakom ridhuset och jag råkade skritta förbi ett sommarbete där det kom massor med hästar rusande mot oss. Trico blev lite girrad, hoppade till en gång och små galopperade. Jag satt så klart och sms Christina om hur flink hon hade varit under träningspasset men hon var så snill och bara smågalopperade och gjorde inget mer utav sig. Det är min jenta det! Supersnill med sin gravida ägare! Du är en ängel sötnosen min tack för att du är så rädd om mig!

torsdag 27 maj 2010

Åpen barnehage är toppen för hemmavarande mammor och barn!

Idag har Oliver och jag varit på åpen barnehage i Asker. Det är väldigt koseligt! Vi var ute och lekte och Oliver var helt underbart duktigt på att leka i sandlådan både själv och med andra barn. Jag blir så stolt när han sköter sig så väl. Det var första gången som vi var med utomhus i barnehagen och Oliver fullkomligt älskade det. Alla barnen äter lunch tillsammans men det gjorde vi inne för det började helt plötsligt att regna. I vanliga fall må vi underhålla Oliver för att han ska behaga att äta han är precis som far sin =) Medan mamma är alldeles för glad i mat. Men i barnehagen spiser han med friskt humör. Det är väl så kul att de andra barnen också spiser antar jag =) Efter barnehagen åkte vi in till Asker och spiste mer lunch på Art of Sushi. De har kempegod sushi där! Mums! Oliver är inte så förtjust i fisken men fullkomligt älskar riset. Oliver stormtrivs på restaurang och uppförde sig väldigt pent trots att han började bli trött och faktiskt precis ätit en lunch. Efter sushilunchen gick vi och köpte is och latte innan vi åkte hem och nu ligger min sötnos och sover ute och jag ska läsa lite nyheter på nätet! Åh så härligt det är att v ara mammaledig och kunna sitta här och kose sig med latte och nyheter på nätet =)

Välkommen hem kära gudfar!

Janina och Ille var på besök hos oss i måndags och det var så toppen mysigt! Tack för besöket kära du! Oliver var såå glad över att Janina och Ille varit hos oss så han pratar inte om något annat dessa dagar =) Så emellanåt nämner han Nenning?! Borta?! Hahah Henning välkommen hem från solen och hoppas vi kan ses snart fick denna bild från Janina när vi var på besök i storstaden!

måndag 17 maj 2010

Mina fina jenter!

Sprangträning ute på Gunnerudsgård med min fina jenta som är sååå flink till att hoppa och Christina! Önska att det var jag som fick hoppa med henne men jag får nog vänta till lillen har behagat att komma ut =) Se så nydlig hon är! Min fina häst!




























































Se den tuffa gutten!





Fått tuff trehjuling av pappan min med passande T-shirt av gudfar Are!